POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Postanowienia ogólne.

 

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Sto Procent Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: 01-949 Warszawa, ul. Kasprowicza 119/17, NIP 7123325720 [dalej: „Administrator”]. Administrator jest właścicielem sklepu internetowego znajdującego się pod adresem www.affair.pl [dalej: „Sklep”].
  2. Twoje dane osobowe są zabezpieczone przez Administratora przed nieupoważnionym użyciem, modyfikacją lub zniszczeniem, przez użycie odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych. Dokładamy najwyższych starań, by dane osobowe naszych Użytkowników były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa polskiego i Unii Europejskiej.
  3. Dane osobowe klienta Sklepu [dalej: „Klient”] są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) [zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych] oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

 

Cel i zakres zbierania danych osobowych

 

  1. Przetwarzamy Twoje dane zawierające informacje o odwiedzonych stronach i aplikacjach internetowych, informacje zapisane w plikach cookies w Twoim urządzeniu i jego pamięci podręcznej oraz dane lokalizacyjne generowane przez Twoje urządzenie. Podajesz nam Twoje dane osobowe, takie jak: adres e-mail, imię i nazwisko, numer telefonu komórkowego, adres dostawy (ulica, numer domu, numer mieszkania/lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy), dodatkowo w przypadku podmiotów gospodarczych – nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP).

Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne dla zawarcia Umowy sprzedaży, subskrypcji Newslettera lub prowadzenia korespondencji.

  1. Dane osobowe Klientów Sklepu będą przetwarzane przez Administratora w celu:
    1. zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży, o której mowa w Regulaminie;
    2. realizacji Usługi Newslettera, po uzyskaniu uprzedniej zgody Użytkownika;
    3. prowadzenia korespondencji pomiędzy Sklepem a Klientem.
    4. marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora.
    5. Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania tj.:
  • w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia lub ograniczenia,
  • w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora, do czasu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu,
  • w celach podatkowych i rachunkowych w zakresie i przez czas zgodny z obowiązującymi przepisami.
  1. Twoje dane osobowe mogą być udostępnione przez Administratora podmiotom trzecim przy             pomocy których realizuje on usługi na rzecz Klienta:
  2. Dostarczenie przesyłki: w przypadku sposobu dostawy przesyłką kurierską, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora;
  3. Sposób płatności: w przypadku płatności kartą kredytową, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu ten rodzaj płatności w Sklepie.
  4. podmiotom przetwarzającym dane osobowe w imieniu Administratora m.in. dostawcom usług IT, agencjom marketingowym.

 

Prawo kontroli, dostępu do treści danych oraz ich poprawiania. 

 

  1. 8. Zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – (RODO), przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych
  • prawo do usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym),
  • dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  • prawo sprzeciwu

 

  1. Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody:
  • masz prawo do wycofania zgody. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

 

  1. W celu realizacji powyższych praw należy skontaktować się z nami na wskazane w zakładce             Kontakt dane.
  2. W przypadku wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, dalsze przetwarzanie kwestionowanych danych jest niedopuszczalne. Administrator Danych Osobowych może jednak pozostawić w zbiorze imię lub imiona i nazwisko Klienta lub adres wyłącznie w celu uniknięcia ponownego wykorzystania danych tej osoby.
  3. W przypadku udzielenia przez Klienta zgody na przetwarzanie danych w celu otrzymywania Newslettera zgoda ta może być odwołana w każdym czasie.

 

Pliki cookies

 

  1. Spółka korzysta z plików cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  • by strona Affair.pl działa szybciej i była łatwiejsza w użyciu,
  • aby lepiej dopasować treści i reklamy dostępne na Affair.pl do oczekiwań i zainteresowań Użytkownika,
  • by ułatwić prezentowanie Klientowi towarów dopasowanych do jego potrzeb,
  • do zbierania zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak korzysta się z serwisu Affair.pl oraz pomagają nam w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości.
  1. Na stronach Sklepu mogą być stosowane:
  • Cookies sesyjne – pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze stron Sklepu;
  • Cookies stałe – pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas istnienia lub do momentu kiedy je usuniesz.
  1. Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, możesz zmienić ustawienia przeglądarki. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą jednak wpłynąć na niektóre funkcje dostępne na stronach internetowych Sklepu.
Lista oczekujących Damy Ci znać jak tylko produkt będzie znów dostępny.